مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در جشن '"لالاجین شهر جهانی سفال" افزود: لالاجین با قدمتی ۲۰۰۰ ساله دارای سابقهای ۷۰۰ ساله در زمینه سفالگری است که این هنر سینه به سینه و نسل به نسل چرخیده و اکنون به عنوان یک میراث غنی به دست ما رسیده است.
محمد مالمیر همچنین بیان کرد: وجود بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ کارگاه صنایع دستی و ۳ هزار و ۶۰۰ هنرمند صنعتی در این منطقه گواه سابقه فعالیت در این حرفه است.
وی با بیان اینکه بیش از ۶ درصد جمعیت شاغل استان همدان را صنعتگران صنایع دستی به خود اختصاص می دهند، گفت: شهر لالاجین با ۱۷ هزار نفر جمعیت دارای هزار کارگاه تولید سفال و سرامیک است که ۱۱ درصد از کل این جمعیت را شاغلین صنایع دستی به خود اختصاص میدهند و به ازای هر۱۷ نفر یک کارگاه در این شهر وجود دارد.
مالمیر با بیان اینکه جهانی شدن لالاجین تاثیر مثبتی در جذب گردشگران داشته افزود: این موفقیت بزرگ موجب سفر مستند سازان به این شهر شده است.
وی با تاکید بر اتمام موزه تخصصی سفال در لالاجین گفت: برگزاری نمایشگاه سفال ایران در لالاجین و تبدیل این شهر به مرکز تفریحی و گردشگری، ایجاد پارک سفال و سایت های دائمی نمایشگاه از دیگر طرح های اجرایی در این شهر است.
رونمایی از نماد جهانی شدن شهر سفال لالاجین
در ورودی شهر لالاجین نمادی از جنس سفال نصب شد که با حضور نمایندگانی از شورای جهانی صنایع دستی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی ایران، استاندار همدان، مسئولان استانی و شهرستانی رونمایی شد.
شهر لالاجین اواسط تابستان امسال از طرف شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر جهانی سفال معرفی شد.
گفتنی است شهر تورک نشین لالاجین با ۱۷هزار نفر جمعیت، یکی از مراکز عمده تولید سفال خاورمیانه محسوب می شود. لالاجین(لالجین) یکی از شهرهای آزربایجان جنوبی می باشد که در شهرستان بهار و در ۲۴کیلومتری شهر همدان واقع شده است.